O Banji

Banja Vrujci - sve informacije o banji na jednom mestu lokacija sport rekreacija lečenje smeštaj bazeni okolina geografski položaj banja vrujci spa centar Srbija

Banja Vrujci se nalazi u valjevskoj podgorini u dolini reke Toplice, a u podnožju vazdušnih banja Divčibare i Rajac na putu Ljig - Mionica. Vrujci su udaljeni od Beograda svega 92 km. što ih čini pristupačnim i atraktivnim kako za duži odmor, tako i za kraće izlete i vikende.

Banja Vrujci

Banja Vrujci pripada opštini Mionica i kolubarskom okrugu. Vrujci su banja u razvoju. Ukoliko ste odabrali smeštaj u Banji Vrujci, vaš boravak u Vrujcima možete iskoristiti za lečenje lekovitim blatom, šetnju pored reke Toplice, kupanje u protočnim bazenima Hotela Vrujci (bazeni jedinstveni u Srbiji) i u novoizgrađenim atraktivnim bazenima sa hidromasažom Prve Nove Banje. U sklopu Hotela postoje teniski i fudbalski tereni, a u odbojci na pesku možete se oprobati na bazenima Prve Nove Banje. Boravak u Banji možete upotpuniti i obilaskom okoline koja je izuzetno atraktivna za turiste - Struganik, Ravna Gora, Ribnička Pećina, manastiri Lelić i Ćelije, Divčibare, Rajac.

Tokom boravka u Vrujcima možete koristiti usluge Wireless interneta lokalnog internet provajdera broj za informacije 062/291-201.

U banji radi nekoliko prehrambenih radnji restorana, kafića kao i tezge sa raznim suvenirima.

Dom zdravlja i apoteka rade od 7-14h a u sezoni rade i subotom, nalaze se odmah preko puta Hotela.

Pošta se nalazi pored fabrike Voda Voda radnim danima radi od 8-13.30h, subotom i nedeljom ne radi.

Pijaca je u sezoni otvorena svakog dana i na njoj od lokalnog stanovništva možete kupiti razne domaće proizvode, sir, kajmak, rakiju, med, duvan čvarke, voća i povrća kao i mnoge druge domaće proizvode.

Plato u Banji Vrujci

Najveće bogatstvo Banje Vrujci i uopšte celog ovog kraja su prelepi prirodni pejzaži koji okružuju banju.

Banja Vrujci lekovita voda i lekovito blato

Lekovita voda koja izvire iz velike dubine kao i lekovito banjsko blato se koristi kao terapija prilikom lečenja raznih vrsta bolesti kao što su zapaljenski reumatizam, degenerativni reumatizam, malokrvnost, visok krvni pritisak, bolesti bubrega i mokraćnih kanala, želudačna oboljenja, ginekološka oboljenja, bolesti očiju, bolesti lokomotornog aparata kao i raznih traumatskih stanja posle povreda.